<< Κατανοώντας τους φίλους>> Παρουσίαση προγράμματος από τους υπεύθυνους του Συλλόγου Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας, στους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Την Τετάρτη 15-03-23 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τους υπεύθυνους από το Σύλλογο Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας, κα. Ερασμία Μαρκοπούλου (Εκπ/κος ειδικής αγωγής), κα. Σωτηρία Μπέτσιου (λογοθεραπεύτρια),και κ. Θωμά Πατουλιώτη (Γυμναστή ειδικής αγωγής). Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου παρουσίασαν στους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων το πρόγραμμα << Κατανοώντας τους φίλους>> , με σκοπό την κατανόηση της διαφορετικότητας, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πώς νοιώθουν οι άλλοι.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, πήραν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια με μεγάλη προθυμία ,παρακολούθησαν βίντεο για το τι είναι αυτισμός και τέλος συζήτησαν τι σημαίνει ο όρος << ειδικές ανάγκες>>, κατανοώντας ότι η διαφορετικότητα δεν είναι μειονεξία αλλά ποικιλομορφία, γι΄ αυτό ο καθένας μας είναι μοναδικός.
Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά εντάσσεται στο σχέδιο δράσης <<Ανάπτυξη δεξιοτήτων ενσυναίσθησης >>,που πραγματοποιείται το τρέχον έτος από τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του σχολείου μας και παρουσίασε αυτό το υπέροχο πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.