Όλες οι δημοσιεύσεις από ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Νέα σχολική χρονιά

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκε ο αγιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας, παρουσία πολλών γονέων. Ευχόμαστε ολόψυχα και η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει με υγεία δημιουργία και πολλή όρεξη για δουλειά!

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Κάλαντα στο Αντιδήμαρχο
Στις 23 του Δεκέμβρη, τελευταία μέρα που λειτούργησε το Σχολείο, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού , μαζί με τους δασκάλους τους, αποφάσισαν να μεταβούν στο Δημαρχείο , με τρίγωνα και φυσαρμόνικα και να πουν τα κάλαντα!!!
Πράγματι με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου πήγαμε στον Αντιδήμαρχο και σε άλλους παρευρισκομένους του χώρου τα είπαμε και το ευχαριστηθήκαμε!!! Μόλις τελείωσαν τους κέρασαν και αντάλλαξαν ευχές. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τον Αντιδήμαρχο, αλλά και για όλους τους εργαζομένους εκεί.

Project -Δράση Teachers4Europe

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Play Right»
με την καθοδήγηση και υποστήριξη της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας, κ. Ξάνθου Άννας.
Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μάθουν τα δικαιώματα του παιδιού. Το τελικό προϊόν του project ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και μια αφίσα.posterχωρίς τίτλοfoto

Συμμετοχή στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πλατυκάμπου συμμετείχε στο Φεστιβάλ που έγινε στις 4 Απριλίου 2015 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τέσσερις μαθητές /τριες της ΣΤ? Τάξης με θέμα : H Γαλήνη της Ομορφιάς. Το ψηφιακό έργο ήταν μια μικρή ταινία με όμορφες εικόνες που σου δημιουργούν γαλήνη στην ψυχή και σε ταξιδεύουν. Η όλη δουλειά έγινε με την καθοδήγηση, υποστήριξη , ενθάρρυνση και επιμέλεια της υπεύθυνης καθηγήτριας πληροφορικής, κ. Β. ΚασιώραIMG_0930 IMG_0931 IMG_0938

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Μια πολύ όμορφη σχολική γιορτή παρουσίασαν και φέτος οι οι μαθητές της Α΄, Ε΄και ΣΤ΄ Τάξης στο φιλόξενο χώρο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλήνης.Μια γιορτή με άρωμα Ελλάδας  και Ορθοδοξίας που γέμισε με χαρά και εθνική υπερηφάνεια μαθητές και γονείς. Θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες κα Ζήση Νέλη και κα Μπουρανή Ασπα, όπως επίσης και στο δάσκαλο κ. Βαρβατάκη Ευάγγελο

Ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στις 11-2-2015 η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου κ. Κασιώρα Βασιλική, μετά από συννενόηση του Διευθυντή του σχολείου και με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έκανε μια εισήγηση σχετικά με τους κινδύνους και τις απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά την πλοήγησή μας στο Internet. Η εκδήλωση έδωσε μια ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και διάλογο στους παρευρισκομένους, γονείς και μαθητές.

Γαληνη _Αντίγραφο_για_ιστοσελιδα_σχολειου

Επίσκεψη στην Ελευθερία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου μαζί με τους μαθητές ΣΤ΄ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις  της εφημερίδας Ελευθερίας όπου ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη στον τρόπο συγγραφής και έκδοσης της τοπικής εφημερίδας με κάθε λεπτομέρεια στις απορίες των μαθητών. Συνοδοί των μαθητών ήταν ο Διευθυντής κύριος Βασίλειος Μπατσής και ο δάσκαλος Δημήτριος Τσιός από το Δημοτικό Σχολείο Γαλήνης και από το 11ο Δημοτικό Σχολείο  Λάρισας οι δάσκαλοι Αθανάσιος Κωστάκης,  και  ο Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

Η όλη προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας της Γαλήνης έγινε από τους μαθητές του  Σχολείου  μας στα πλαίσια δράσεων του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης. Συγκεκριμένα οι μαθητές με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Τσιού Δημητρίου και κ. Ριζάκη Βασιλείου προχώρησαν στη συγκεκριμένη δράση έχοντας την αμέριστη βοήθεια των κατοίκων και των τοπικών φορέων της περιοχής.

(Σύντομα θα αναρτηθεί και η σχετική  εργασία)